wefashionlovers.blogg.se

Bullar

Publicerad 2013-01-04 18:34:57 i Allmänt,

Hejsan!!
Jag håller just nu på att baka bullar så det blir ett kort inlägg. Men idag har vi inte bloggat så mycket ör vi har haft jätte mycket att göra men vi ska förbättra det vi lovar. Så jag bakar bullar iallafall och det blir kanelbullar(min favorit) till mitt släktkalas nu på söndag eftersom jag fyller år på måndag. Slänger in en liten bild på bullarna¨och receptet jag använd(finns på baksidan av ica vetemjöls förpaktning) så hörs vi
 
Puzzz♥
 
 
Deta är receptet
 

Ingredienser

  • 1/2   paket jäst (à 50 g)
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 krm salt
  • 8 dl vetemjöl

Fyllning

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 tsk malen kanel
  • 1/2 dl socker

Pensling

  • ägg
  • pärlsocker

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  3. Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.
  4. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk innan de packas i påse eller burk med lock.

Kommentarer

Postat av: Kajsa

Publicerad 2013-01-04 18:42:05

Nu är Dagens blogg avslutad!
Kolla om det blev du som vann :D

Anmäl dig mer än gärna till ny omgång!

Kram Kajsa & Tuva

Svar: okej
wefashionlovers.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela